Artikelen

Frans Dekkers heeft voor diverse tijdschriften en kranten gewerkt.
Hieronder een 33 tal artikelen.

Philips politie 1920 - 1940

De terreur van de Philips Politie 

Artikel in de Haagse Post over het optreden van de Philips politie in Eindhoven 1920 - 1940 
Vaak is het verhaal geschreven van de kleine gloeilampfabriek uit
Eindhoven die uitgroeide tot een wereldconcern. Minder bekend is de andere kant van de successtory: hoe het bedrijf zijn portiersdienst omsmeedde tot een particuliere politiemacht die ook buiten de fabriekspoort zijn terreur uitoefende. Frans Dekkers beschrijft de terreur van Willem Dijs, de communistenjacht van Philips, en de samenwerking met de Gestapo.
Later is het boek Eindhoven 1933 - 1945 hierover verschenen.

Voor_de_bijl

Artikel: Voor de bijl

Onlangs verkreeg het RIOD uit Russische archieven een aantal opzienbarende nazidossiers. Over onbekende slachtoffers van de guillotine en een topman van de militaire geheime dienst die doorsloeg.
DOOR FRANS DEKKERS

Artikel: Hitler privé

Tijdens zijn laatste drie levensjaren was Gertraude 'Traudl Junge-Humps de secretaresse van de Führer. Hoogst zelden heeft ze daarover willen praten, maar nu maakt ze een uitzondering. Over de mislukte aanslag, de bunker en het huwelijk met Eva Braun: 'Hitler was een uitgesproken vriendelijke en vaderlijke man.'
Gertraude Junge-Humps, 76 [in het jaar 1996] inmiddels, heeft na de Tweede Wereldoorlog maar zelden over haar tijd als privé-secretaresse van Hitler willen spreken.

De dodenlijst van Rost van Tonningen

De NSB-weduwe Rost van Tonningen beraamt plannen om bekende Nederlanders te laten intimideren, mishandelen en zelfs likwideren. Bovendien wil Rost van Tonningen en een clubje getrouwen, een bomaanslag plegen op de Anne Frank Stichting. Dat ontdekte Nieuwe Revu, toen wij samen met een groep Eindhovense jongeren bij de Zwarte Weduwe infiltreerden.

Mr. Lier

Albrecht Willem (Pim) Lier werd bekend als vermeende buitenechtelijke zoon van de Nederlandse prins-gemaal Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, de echtgenoot van koningin Wilhelmina. Hij werd na de openbaarmaking daarvan penningmeester van de Centrumpartij en werd tot een gevangenisstraf veroordeeld na de moord in 1986 op zijn ongeneeslijk zieke echtgenote. Vanwege zijn vermeende koninklijke afkomst werd hij wel 'King Lier' of 'King Lear' genoemd.

De Neonazi die spijt kreeg

Al op de middelbare school verkondigde hij dat de holocaust nooit had bestaan, en daarna gleed hij steeds verder af. Tot hij in rechts-extreme kringen zelfs als een toekomstige Führer werd gezien, iemand die 'een nieuwe orde kon scheppen. Maar terwijl in Duitsland het neonazi-geweld oplaaide, kwam Ewald Althans tot inkeer. Exclusief: De ideologische werdegang van een edelgermaan.

Artikel Frans Dekkers in HP/de Tijd 18 augustus 2000

Het laatste woord van prins Pim

Na het vonnis wegens moord op zijn vrouw was het stil geworden rond mr. Willem Albrecht Lier, de halfbroer van prinses Juliana. Maar toen Berg in z'n talkshow weer eens een bejaarde vrouw als illegale dochter van prins Hendrik opvoerde, zocht de inmiddels weer vrijgelaten mr. Lier contact met journalist Frans Dekkers die hem al ruim een decennium volgt. Portret van een 'prins' die qua wispelturigheid niet voor z'n vader onderdoet.

Op 12 oktober 1992 sprak ik mr. Willem Albrecht Lier voor de eer na laatste keer, Hij had zich vreselijk boos gemaakt over de talkshow van Gert Berg waarin zijn zus Edith Schaap-Abbo bekend maakte dat ook zij mogelijk een buitenechtelijk kind van prins Hendrik was. "Volslagen onzin," zegt hij pertinent. 
Interview Nieuwe Revu 1992

In Diksmunide leeft de führer voort

Neonazi's weer bijeen in Vlaanderen.
Panorama 8 - 9 - 1988
Door Frans Dekkers

Help de dokter is terug : de wederopstanding van kruidendokter. 

Interview Panorama 1 februari 1989
Een leger VW-bussen bezorgt zijn geneeskrachtig bedoelde kruiden kriskras door het land. Geld stroomt binnen bij kruidendokter Willem van de Moosdijk. Tot Willem Duys hem in 1968 voor de TV-kijkers afschildert als een handelaar in soep groenten. Zijn rijk stort ineen. En na een gewelddadige roofoverval, die de wanhopige ,,dokter" weer boven jan moet brengen, belandt hij achter de tralies. Ongebroken is hij nu onder de levenden teruggekeerd, wederom met zakken vol kruiden voor de zieke medemens". Wie is hij? De geneesheer naast God of de raspoetin van Brabant?

DE VAL VAN EEN TROETELTURKSE

De PvdA in Eindhoven heeft zijn eigen Tara Singh Varma-affaire. De Turkse Nihal Dogan (56) werd vorige maand opgepakt wegens verduistering van subsidiegeld en valsheid in geschrifte. Hoe het voormalige Statenlid onder het oog van gemeente en partij jaren haar gang kon gaan. Door Frans Dekkers

Traudl Junge-Humps,

In de documentaire "Im toten Winkel" vertelt Traudl Junge-Humps, een van Hitlers secretaresses, over haar herinneringen in dienst van de Führer. Zeven jaar geleden had ze haar memoires al eens aan Frans Dekkers toevertrouwd.
lees ook het volledige verhaal

Florentine Rost van Tonningen

Hij had heel goed als wit schaap achter het hekje kunnen zitten, want journalist Frans Dekkers stond zelfs op haar 'dodenlijst'. Een persoonlijk verslag van zijn jarenlange band met 'het zwarte schaap': Florentine Rost van Tonningen (87). 'Ze is onverbeterlijk.
Ik heb jarenlang contact met Florentine Rost van Tonningen gehad toen ze met haar NSB-ver leden en neonazi-activiteiten in het nieuws was. 

Erbarmen of dwangarbeid?

In Kamp Vught maakten gevangenen Philips -knijpkatten en -radio's. Het Philips Kommando hield hen uit de klauwen van de Duitsers'. Of profiteerde het concern er ook van?

Extreem rechts Paul van Tienen:  Een verkeerd begrepen vaderland

Over de politieke verboden partij NSEB Nationaal Sociale Europese Beweging, een politieke partij van neonazi's van Paul van Tienen.

De punctuele nazi-chemicus

'Toen ik hoorde dat er ook normale mensen werden vergast, voelde ik mij misbruikt.' Hoe een Duitse oorlogsmisdadiger na zijn veroordeling jarenlang in dienst was bij het Nederlandse chemieconcern Akzo Nobel.

Oud-SS'er Henk Prins wil ook pensioen

Tweede Wereldoorlog
'Wat ik zou hebben gedaan als mij gevraagd was politiediensten in de concentratiekampen te vervullen? Ik denk dat ik blindelings had gehoorzaamd.' Oud-SS'er Henk Prins blikt terug.

Haagsepost 7 maart 1997

Nederlandse toeristen blijken jihadstrijders

Een jaar na hun dood in Kashmir, op 13 januari 2002, wordt steeds duidelijker dat de Marokkaanse Eindhovenaren Ahmed el Bakiouli (22) en Khalid el Hassnoui (21) op jihad waren, de heilige oorlog tegen ongelovigen.

Het zwarte licht ; Handel en wandel van Philips' B concern.

Zojuist heeft Philips een recordwinst van een miljard over 1984 bekendgemaakt. Maar hoe komt zo'n winst van een multinational tot stand? Een deel in ieder geval via geheime constructies, belastingontwijking, verzwegen deelneming in concurrerende bedrijven en geantedateerde polissen bij een eigen verzekeringsbedrijf op de Bermuda's. Frans Dekkers en Ton van Dijk over de duistere handelingen van een gloeilampenfabriek.

We vinden het een eer vervolgd te worden


Rooie reus vertrekt

Porno Joop bang voor feministen

Schrijver van Bob Evers-boeken nu kerkleider

Goedwillende getuigen moest de cel in

Gerard en Dympha wonen in een kippenhoek

Subsidie voor popgroep Bots

Tuig-dag in Eindhoven

Broeder Titus promoot het celibataire leven

"Plantsoenvrouwen" in Borger blij met karwei

Bezet restaurant draait beter dan ook

De lange tenen van de Turken

De eenmans-koude oorlog van een spion

Dave Berry: platen-succes is betrekkelijk

Brabantse sex-baas: "onze branche pikt dat niet zomaar"